| Yhteystiedot | Wilma | Ops |

 

| Keskustelualueen etusivulle | Lisää uusi kysymys |

Syrjintä  

Kysymys esitetty 2009-02-25 13:31:07

olen huomannut, että meidän koulussa syrjitään ihmisä jotka kuuluvat johonkin vähemmistöön tai alakulttuuriin!!! Miksi? Mielestäni ihmisillä on oikeus olla mitä olla ja kuunnella semmoista musiikkia kun haluaa!! Ja olen huomannnut sen, että myös nämä "puutteet" vaikuttavat opettajien käyttäytymiseen joitakin oppilaita kohtaan. Mistä tämä johtuu???
Nimimerkki: lukio
 
niin  

Kysymys esitetty 2009-02-26 08:36:36

eikä nyt yleistetä pelkkään musiikilliseen suuntautumiseen. mutta varsinkin eräät opettajat kiinnittävät huomattavan paljon huomiota ulkonäköön, joka ei heille kuulu. opettajien nyt ainakin pitäisi suhtautua tasapuolisesti kaikkiin oppilaisiin, mutta valitettavasti joidenkin kohdalla näin ei ole.
Nimimerkki: itsekkin tämän huomannut
 
jepjep  

Kysymys esitetty 2009-02-26 08:36:53

Kuuntelen räppiä ja mua surjitään
Nimimerkki: zxcx
 
Syrjintä.  

Kysymys esitetty 2009-02-26 08:37:26

En kyllä itse ole huomannut mitään tuollaista. Onhan se ymmärrettävää, että ihmiset luovat ennakkoluuloja muita kohtaan, eikä niitä pääse koskaan paikkaamaan, koska meidän koulussa ei paljoa puhuta muille kuin omille kavereille. Eikä kaikista voi pitää, sehän nyt on ihan selvää. En usko, että se nyt on aivan syrjintää, ehkä enemmän menee niiden ennakkoluulonen ja pienen ujouden, tietämättömyyden piikkiin.
Nimimerkki: Lukio myös.
 
...  

Kysymys esitetty 2009-02-26 08:37:44

Onko olemassa ihmistä, jota ei syrjitä missään elämänvaiheessa? Syrjitty voi kyllä vaikuttaa itsekin hyvin paljon parantavasti omaan asemaansa ja rooliinsa. Ihmisen pitää pystyä sopeutumaan joukkoon, eikä joukon ihmiseen. Ala-asteella opettaja voi toki sanoa, että leikkikää Ristonkin kanssa, mutta isompana se ei enää toimi niin.
Nimimerkki: Putte
 
.  

Kysymys esitetty 2009-02-27 11:29:07

Keskustelupalsta toivottaa kaikille oikein mukavaa hiihtolomaa!
Nimimerkki: Koulu
 
Voi hele...  

Kysymys esitetty 2009-03-12 18:26:50

Niin, entä jos keksitään tyhmiä juttuja ja sitten jää ihan yksin sen takii? Elämä menee pilalle.
Nimimerkki: No-life
 
jepa  

Kysymys esitetty 2009-03-13 08:41:25

On TODELLA säälittäviä sellaset ihmiset jotka keksivät toisista ihmisistä TODELLA törkeitä tai vähemmän törkeitä juttuja. Näitä ovat ns. "kovikset" jotka puhuvat näin vain paikatakseen egoaan. Myös kaikki nämä teinit, jotka eivät voi puhua muille kuin omalle "gängille" ovat SÄÄLITTÄVIÄ! Get a lifes, no lifes.
Nimimerkki: kitz.
 
Voi hele...  

Kysymys esitetty 2009-03-13 13:56:16

Niitää juttuja ei keksitä yleensäkkään. Yleensä hän itse on sen sanonut ja ei viiti korjata juttuu joka leviää ja sitten itketään. Jos syrjitään niin kannattaa kyllä kahtoo vähän peiliinki eikä vaan moitti toisia. Kukaan ei ole täydellinen mutta ei pidä olla niin itsekäs että väittää muitten olevan kiusaajia ja ihessään ei ole mitään vikaa. Se on kans totta että kaikki meitä joskus varmasti syrjitään jotenkin. Eikä meidän koulussa mitää syrjintää ole. Yleensä se on että sanotaan tosia asiasta ja sitten toinen ei kestä sitä että hänelle sanotaan tosia asia.
Nimimerkki: No-life
 
krooh  

Kysymys esitetty 2009-03-14 11:48:57

Helppohan sitä siun on sanoo noin ku tuskin oot ollu koskaan syrjitty (tekstin perusteella). Ärsyttää kun jotkut juoruaa seläntakana joka päivä, vois tulla suoraan sanoo. Ja mitä ihmisen omat asiat kuuluu kellekkään muulle. Koulu on tarkotettu opiskelua varten! Siellä vaan käydään oman itsensä vuoksi, ei muiden.
Nimimerkki: dpoafpoj
 
Voi hele...  

Kysymys esitetty 2009-03-16 17:49:17

oon ollu syrjittynä. sinullekkin jos tulis suoraan sanomaan mitä mieltä susta ollaan niillä kyllä alkas itku ja valitus ja opettajalle kertominen että kiusataan. Jos osaisitte kestää totuuden niin mikäs siinä kertoo suoraan mutta kun ette kestä. Joten pidä vaan pääs kiinni kun et tunnu ymmärtävän asioita kun yheltä näkökannalta !!
Nimimerkki: dpoafpoj
 
Sosiaalinen syrjäytyminen  

Kysymys esitetty 2009-03-17 08:26:44

Minua on "syrjitty" ja olen käynyt jo aika pohjalla tämän "Sosiaalisen syrjäytymisen" takia. Aluksi en tajunnut että ihmiset eivät piitannet minusta yhtään vaikka niin luulinkin, mutta sinä päivänä kun tajusin että ihmiset puhuvatkin selän takanani pahaa minusta, loppui kiinnostus muihin ihmisiin. Siitä sitten ajan kanssa tämä "Psyykkinen hyvinvointini" alkoi olemaan niillä rajoilla, että selviääkö tästä elämästä enää? En kokenut enää mitään tekojani hyviksi ja vakava masennuskin puski jo päälleni... siinä sitten taistelin oman mieleni kanssa jo jonkin aikaa ennenkun vanhempani huomasivat huonon oloni. Hakeuduin hoitoon ja sain lääkäriltä lääkityksen, en pysty vieläkään kunnolla luottamaan kehenkään tai sitomaan uusia ystävyys suhteita vaikka tapahtuneesta onkin jo aikaa. Joten toivoisin, ettei kenellekkään muulle kävisi samalla tavalla kun minulle. Siis miettikää hyvät ihmiset miten huonosti "kavereillenne" voi käydä tekojenne takia.
Nimimerkki: vanhempi ihminen
 
hah  

Kysymys esitetty 2009-03-17 08:27:06

et oo syrjimistä nähnykkää. Moni on tullu päin naamaa sanoo, mut ei kaikki. Kaikki vois pitää huolta omista asioista ja antaa toisten olla.
Nimimerkki: dpoafpoj
 
aijaa  

Kysymys esitetty 2009-03-18 12:41:58

en nyt kutsuisi tuota syrjimiseksi, että haukutaan toisia yms. jos minua joku tulee haukkumaan niin luultavasti löisin häntä riippumatta siitä onko hän mies vai nainen, koska olen tottunut hoitamaan asiani tällä kyseisellä tavalla. Joten aikuisten mukaan olen syrjäytynyt, koska hoidan asiani "väärällä" tavalla :D
Nimimerkki: "syrjäytynyt"
 
syrjimistä. (jestas mikä sana)  

Kysymys esitetty 2009-03-19 08:15:24

on totta että syrjimistä on. sitä on joka ryhmässä ja kun saa leiman, siitä on todella vaikea päästä eroon. ja ne jotka sanoo, että syrjäytymiseensä voi vaikuttaa suksikoon suolle. miettikköön, sillä syrjiminen tuhoaa sosiaalisen elämän ja ystävien saaminen on erittäin vaikeaa. tällaista oli joskus myös tukareissakin.
Nimimerkki: amis
 
-  

Kysymys esitetty 2009-03-19 08:15:44

ja ongelmatko hoituu jos kaikki pitää vaan huolta omista asioistaan, dear dpoafpoj? kaikki jos ajattelis tolleen ni siitä se läpimätä maailma vasta syntyiski. "oho, beeluokan virtanen liukastu takaraivolleen. no mitäs mä siitä, pidän huolen vaan omista asioistani."
Nimimerkki: näinkö?
 
tietysti kannattaa miettiä..  

Kysymys esitetty 2009-03-19 08:16:09

hui kamala. olet pelottava "syrjäytynyt". jos ratkaiset ongelmat väkivallalla, miten käy tulevan puolisosi ja lastesi, siis jos meinaat hankkia. itse en siis pidä väkivallasta. ja voit tietysti kertoa myös mielipiteesi haukkujasta tai olla välittämttä TAI jopa kertoa, että se on hänen ongelmansa. yleensä tehoaa.
Nimimerkki: omar
 
tiedättekö ees mitä syrjäytynyt tarkoittaa?  

Kysymys esitetty 2009-03-19 08:16:17

syrjäytynyt ihminen on sellainen, joka jätetään ulkopuolelle. ei siis pelkkä haukkuminen riitä. haluan vain sanoa, että syrjäytynyt henkilö ei ole välttämättä sama kuin syrjitty. nimittäin jokaisella ob varmaan joku, jolle voi puhua ja jonka kanssa olla. minullakin oli silloin, kun en ollut luokallani kovin suosittu, vaan pikemminkin minua katsottiin nenän vartta pitkin ja kuiskittiin. se oli raskasta. aloin jo lintsaillakin, kun en jaksanut kuulla nälvimistä. onneksi oli muutakin elämää kuin koulu. jaksamista niille, jotka ovat syrjittyjä ja syrjäytyneitä.
Nimimerkki: omar
 
Jep jep  

Kysymys esitetty 2009-03-20 09:06:39

Tijjäkkö omar, sie oot kyllä ihan oikeessa. Tiedän tunteen...
Nimimerkki: kaikkien kiusaajien silmätikku
 
ABC  

Kysymys esitetty 2009-03-21 17:24:47

Syjäytyminen ei aina johdu kiusaamisesta tai jostain vastaavasta. Minä olen omalla tavallani syrjäytynyt masennukseni vuoksi minulla ei ole kavereita, mutta se ettei minulla ole kavereita ei johdu siitä että minua on kiusattu tai jtn. Se johtuu pelkästään sairauteni vuoksi, koska olen sisäänpäin vetäytynyt yms. Haluaisin paljon ystäviä, mutta sairauteni vuoksi en pysty luottamaan kehenkään...
Nimimerkki: ABC
 
abcille  

Kysymys esitetty 2009-04-01 09:17:36

Tuntuu lohdulliselta, että täällä on toinenkin. Sairastan myös massennusta, mutta en kovin syvää. Olen onnistunut jotenkuten salaamaan vanhemmilta ja luokkalaisilta tämän, koska jälkimmäiset ovat tämän aiheuttaneet. Minua syrjittiin, nimiteltiin ja minusta puhuttiin ilkeään sävyyn aivan nenän edessä. Menin aivan maahan, koska ala-asteella olin suosittu ja pidetty ihminen.Kun vajosin masennukseen, ajattelin jopa itsemurhaa ja itseni vahingoittamista. Se oli todella kamalaa ja toivon, että jos nyt tunnistatte itsenne niin HÄVETKÄÄ! Mutta onneksi tulin järkiini ja otin uuden asenteen: He eivät olleet itsemurhan arvosia ihmisiä, vaikka loukkasivatkin syvästi. Nyt olen onneksi paranemassa, mutta toivottavasti tämä viesti meni teidän päähänne ja uudet sukupolvet miettivät ehkä toisiaankin.
Nimimerkki: Ja jos tämä viesti ei pääse läpi, niin on se kumma,,,
 
Nimimerkille ABC ja muillekki  

Kysymys esitetty 2009-04-03 08:29:16

Ei ketään sais syrjii sairauden takia... Tai minkään muunkaan takia! KAIKKI OVAT YKSILÖITÄ, JA KAIKISTA LÖYTYY OMAT VIRHEET JA HYVÄT PUOLET! Miettikääpäs sitä! (On tää elämä joskus vaan niin väärin.) ABC:lle: Miten olet pärjänny ilman kavereita? Niistä saa aina tarvittavan tuen ja turvan. Jos ei ystävään voi luottaa, se ei kai sitten ole oikeaa ystävyyttä. No, jokatapauksessa, olethan puhunut tästä jutusta jollekkin aikuiselle tai jollekkin muulle johon voit luottaa? Jos et, suosittelisin sitä. Tämä vinkkinä/muistutuksena kaikille muillekkin.
Nimimerkki: Että sellasta
 
Mm  

Kysymys esitetty 2009-04-06 08:16:04

Outoa ajatella että meidänkin koulussa on tälläistä Omassa luokassani on hyvä luokkahenki eikä kukaan ikinä jää yksin.
Nimimerkki: Minää
 
....  

Kysymys esitetty 2009-04-07 09:21:20

paitsi meidän luokassa, jossa on sellasia jotka jää yksin.
Nimimerkki: pääsiäistipu
 
oma vika  

Kysymys esitetty 2009-04-07 13:57:50

miusta on jokasen oma vika, jos jää syrjityks. pitää osata sanoa älkää kiusatko tai vaikka sitten kovemminki sana kääntein. ja jos syrjäytyy, niin miksei vaan mee juttelee jollekki
Nimimerkki: oma vika
 
Nimimerkille: oma vika  

Kysymys esitetty 2009-04-08 09:36:31

Ei se ole henkilön oma vika... Ei kukaan voi hallita kiusaajien ajatuksenjuoksua, paitsi kiusaaja itse.
Nimimerkki: Että sellasta
 
Noo  

Kysymys esitetty 2009-04-08 09:37:03

Ehkä se on hankalaa mennä juttelemaan jollekki Ei se yleensäkkää ole oma vika jos jää syrjityks Usein on sillee et sitä tyyppii ei oteta siihen kaveriporukkaan mukaa vaikka tämä olisi halukas tuleemaankin
Nimimerkki: NiiiNii
 
oma vikaiselle  

Kysymys esitetty 2009-04-08 09:38:04

Minusta tuntuu, että olet syntynyt kultalusikka P***eessä rikkaaseen perheeseen ja saanut siellä "todella hyvää kasvatusta". Et ole ikinä tainnut joutua kuulemaan vanhemmiltasi semmoista että: "nyt ei voida ostaa leluja, koska ei ole rahaa. Yritetään nyt pärjätä tämä kuukausi loppuun ilman niitä leluja". En nyt tarkoita, että syy syrjäytymiseen on tuo lelujen puute (tämä on vain esimerkki). Mutta voin sanoa, että tämmöiset asiat ovat saaneet minut "SYRJÄYTYNEEKSI". oma vika: "miusta on jokasen oma vika, jos jää syrjityks". Johtopäätökset: Kenen vika jos on syrjäytynyt? Luultavasti vanhempien, koska hehän toimivat meidän esimerkkeinä kun olemme lapsia!!!! En nyt tarkoita, että kaikkien ketkä ovat jostain keskivertoa alemmasta perheestä kotoisin ei voisi tulla mitään presidenttejä, mutta muistakaa jos teistä joskus tulee jotain vaikka "kansanedustajia" niin muistakaa mistä olette kotoisin ja tehkää työtänne myös vähäosaisten vuoksi. Älkää ajatelko, että: "mulla on nyt rahaa, nyt on kaikki hyvin. Nyt vaan ajelen kalliilla autolla kalleissa vaatteissa ja kaikki on hyvin". MIETTIKÄÄPÄ TÄTÄ!
Nimimerkki: Toivoisin että tämä teksti pääsee läpi.
 
Jahha  

Kysymys esitetty 2009-04-08 09:38:54

Ei taida olla nimimerkki "oma vika" ollu koskaa syrjäytynyt. Syrjäytyessä ihminen voi alkaa tuntea mm. skeptisyyttä ja vainoharhaisuutta muita ihmisiä ja/tai kavereita kohtaan, varsinkin jos on heikko itsetunto. Tiedän tilanteen sillä olen monta kertaa ollut ajautumassa syrjäytyneeksi, eikä silloin ollut kyse kiusaamisesta. Itse asiassa minua ei ole kiusattu sitten ala-asteen. Mutta syrjäytymiseen löytyy monia muitakin syitä kuin vain kiusaaminen.
Nimimerkki: Lohikäärme Puff
 
oma vikaiselle  

Kysymys esitetty 2009-04-30 07:54:41

en ole ihan smaa mieltä mutta jotain sinne päin. tarkoitan että jos on syrjitty niin ei kannata katsoa vain niitä ns. syrjijiä. en tarkoita tätä pahalla! se saattaa johtua itsestäänkin ja esim. käytöksestään jos on syrjitty. olen itse joutunut sellaiseen tilanteeseen että olen muka syrjinyt vaikka tämä syrjitty ei vain ole halunnut olla kaveripiirissäni. siis hän ei olisi kuulunut niihin best tyyppeihin mutta puhekaveri kumminkin ja jota olisi voinut moikata käytävillä.
Nimimerkki: erkki
 
...  

Kysymys esitetty 2009-05-11 08:33:52

jos haluis kaveriks täytyy muttua itsekkin eikä aina ottaa että muut joustaa...
Nimimerkki: :)
 
Mutta  

Kysymys esitetty 2009-05-12 08:32:42

Jos on jo menettäny itseluottamuksensa ja ajattelee kokoajan mielessään että "mitäköhän toiki aattelee jos juttelen sille"? "jos se kattoo pahasti?" ym.
Nimimerkki: aspjdfqwfdb
 
ei otsikkoa  

Kysymys esitetty 2009-05-13 08:29:38

Mie oon se tyyppi kelle huudellaan "Ootko nähny Jeesuksen?½" Juttu on näin, että mie sanoin kerran, että olen. Se oli tarkoitettu vitsiksi. Kumminkin kaikki rupes kiusaamaan minuu siitä. Kaikki muutkin jutut oli vitsejä, mutta nekin on otettu tosissaan, tai sitten ihan vaan kiusaks. Ainut mitä olen oppinut, että kantsii olla hiljaa ja olla vaan tietokoneella, nii ei kukaa tuu sanoo mitää.
Nimimerkki: joppe38
 
my comments  

Kysymys esitetty 2009-05-14 08:25:16

tuo on tuttu tilanne. välillä on vaikea lähestyä ihmisiä, koska tulee koko ajan mieleen kuinka he voivat puhua minusta jälkeenpäin "siis mitä se oikein tuli selittämään?" tai "ihan pimee koko tyyppi". näin on voinut jäädä monta tuttavuutta.
Nimimerkki: omar
 
Hmm  

Kysymys esitetty 2009-05-15 08:43:39

Niin tai sitten vain pitää mennä ja uskaltaa mennä juttelemaan ja jättää ajatukset "mitähä toi must ajattelee?" Kokonaa pois aattelee mitä aattelee mulle on ainaki iha sama tai no ei nyt iha sama mut melkee. Mut joskus sit kannattaa olla vaan ihan hiljaa!
Nimimerkki: Jokss
 
Turha kaunistella  

Kysymys esitetty 2009-05-18 10:11:19

Ei sitä ihan noin vain mennä juttelemaan kellekkään. On todella vaikeaa yrittää ystävystyä valmiin kaveripiirin kanssa, koska monet ovat sellaisia, että he syrjivät erilaisia ihmisiä. Meidän koulussa tämä todella on yleistä, että esimerkiksi luokissa on ne ns. suositut ja loput ovatkin sitten niitä, joita katsotaan nenänvartta pitkin. Ei kukaan useinkaan kuitenkaan jää ihan yksin, siitäkin saa kiittää joitain opettajia, jotka laittavat puheillaan meidät ajattelemaan asiaa. Syrjintää on aina olemassa tällaisessa yhteisössä, ei sille voi mitään. Ja vikaa on vähän kaikissa, ketkä eivät ota toista mukaan, että ei siitä voi syyttää vain yksilöä yksinään. Voisi kuitenkin toivoa, että meidän koulussa oltaisiin jo niin kypsiä , että kesken lukukauden tulevat ihmiset otettaisiin myös porukkaan tai ylipäätään luokan yksinäiset vaeltajat. Ei sitä tiedä, saako heistä vielä pidempikin aikaisen kaverin, vai jäisikö hän ihan vain koulukaveriksi. Yleensä jokaisessa luokassa on ainakin se yksi, joka on valmis ottamaan uuden vastaan, ja minä todella arvostan sellaisia ihmisiä.
Nimimerkki: sellaista tänään.
 
neuvo jeesuksen nähneelle  

Kysymys esitetty 2009-05-20 08:16:22

ei kannata sanoa sellaisia juttuja joista ei halua kuittailua jälkeen päin. vink vink eräille ihmisille
Nimimerkki: lollo
 
jepa  

Kysymys esitetty 2009-05-20 08:16:31

Mie oon ainaki niin ujo etten uskalla monelle puhuu. Että ihan miun oma vika, eikä sille voi mitään. Muita ei voi siitä syyttää ja sitäpaitsi monet on yrittäny tehä tuttavuutta mutta ei se oikein sit suju :D
Nimimerkki: ettänäin.
 
Öh..  

Kysymys esitetty 2009-08-29 19:07:48

Itse olen yleensä aivan outside kaveriporukan välisissä asioissa. En oikein jaksa/voi ottaa kaikkiin asioihin kantaa, jos en edes tiedä mistä puhutaan. Tuntuu, että kukaan ei jaksa edes esittää kiinnostunutta asioista, jotka minua kiinnostavat ja aina pitäisi vain olla kiinnostunut heidän asioistaan. En jaksa minäkään olla aina iloinen, hyvällä tuulella ja yrittää hymyillä. Ei se mene niin. Ala-asteellakin minulla ei tietyissä vaiheissa ollut yhtään ystävää, olin vain välikappale muiden riidoissa. Se satutti. Monella on jo uusia ystäviä yläasteelta mutta minulla ei, ja tuntuu, että tuppaudun vain jäämään muiden perässä roikkujaksi. Ehkä olisin onnellisempi omissa oloissani, vai olisinko? En tiedä.
Nimimerkki: Niimpä niin.
 
,.,.  

Kysymys esitetty 2009-09-03 22:15:01

aika hölmöä syyttää itteensä syrjittyä. Eikä kestää varmaan tunnu hyvälle jos kaikki sanoo kaiken pahan aina päin naamaa. Vois pitää ne ihan sisällään ne pahat asiat. Meilläpäin ei ole koskaan ollut tämmöstä koska kaikki on hyväksytty selläsina kun ne ovat!
Nimimerkki: muualta.
 
Joopa  

Kysymys esitetty 2009-09-06 18:02:34

Mitähän ihmettä työ vielä tätä asiaa märehitte tiälä? Eiköhän nuo samat asiat oo käyty jo sattaan kerttaan. Laitetaan tämä ketju stickyksi ja annetaan ihmisten rauhassa lukea ja miettiä näitä asioita. Rupeaa jo tylsäks käymään kun ei tule kun yhtä ja sammoo. Pistähän "Koulu" suursiivous tähän ketjuun ja jätä kaikki olennaisin talteen niin hyvä tuloo!
Nimimerkki: Näinpä taas
 
mutta  

Kysymys esitetty 2009-09-07 11:28:04

toiset kertovat toisilleen kokemuksia ja ne usein auttaa niin ei silloin kannata poistaa tätä keskustelua!! toisia tosiaa auttaa jos löytyy ihmisiä jotka puhiuvat asiasta tai kertovat kokemuksia :;D
Nimimerkki: <3 ;DD
 

Lisää oma kommenttisi.
Otsikko:
Kysymys:
Nimimerkki:
 
©wwwalox

etusivu